Beweegkuur

Persoonlijk beweeg- en voedingsadvies op maat!

Altijd al iets aan uw gezondheid willen doen en uw leefstijl willen veranderen? Tot nu toe nog niet gelukt? Dan is dit uw kans! U wordt begeleid door een professioneel team en krijgt advies op maat. De fysiotherapeut, diëtist en praktijkondersteuner zetten een gezamenlijk en opmaat gemaakt beweeg- en voedingsprogramma voor u uit.

Wat houdt het in?

Tijdens het programma werkt u aan een gezond eet- en bewegingspatroon en dus een gezonde leefstijl. U krijgt professionele begeleiding van een fysiotherapeut en diëtist en mogelijk ook door de praktijkondersteuner indien u daar onder controle bent. Er worden verschillende meetmomenten ingepland om uw voortgang te bepalen. Het programma heeft 4 verschillende onderdelen:

Bij de fysiotherapeut krijgt u een intake met inspanningstest waarmee gemeten wordt hoe uw conditie en fysieke belasting op dat moment zijn. Samen met u wordt er een persoonlijk beweegplan met beweegactiviteiten opgesteld. Afhankelijk van de uitkomsten van de intake en uw wensen wordt u een aantal maanden door de fysiotherapeut begeleid bij het bewegen.
In de individuele gesprekken bij de diëtist wordt er gekeken naar uw huidige voedingspatroon. Uw wensen en doelen worden in kaart gebracht waaruit een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Tevens worden er metingen verricht om de lichaamssamenstelling, vetpercentage en spiermassa, inzichtelijk te maken. U krijgt begeleiding op maat voor het veranderen van uw eetgedrag zodat u uw doelen kan behalen en behouden.
Indien u bekend bent met diabetes mellitus type 2 of (een risicofactor voor) hart- vaatziekten gaat de praktijkondersteuner huisarts de voortgang evalueren en zo nodig bijsturen tijdens de reguliere controles. Zij houdt zo nodig de bloeddruk, suiker-, en/of cholesterolwaarden in de gaten en doet medicatieaanpassingen.
Het team verwijst onderling naar elkaar door. Uw start kan zowel bij de fysiotherapeut, diëtist, praktijkondersteuner als huisarts plaatsvinden.
Het team heeft naast onderling overleg ook goede contacten met de lokale sport- en beweegaanbieders. Gezamenlijk wordt er gekeken naar beweegactiviteiten die bij u past en welk u leuk vindt. Een medewerker van Sportservice West-Friesland, kan u helpen bij het vinden van de juiste beweegactiviteit bij u in de buurt. Daarnaast vindt er een goede overdracht plaats van de fysiotherapeut naar de sportinstructeur.
Kosten: de kosten voor het programma zijn afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn? Wilt u meer informatie? Neem contact op met de fysiotherapeut, diëtist of praktijkondersteuner.

Contactgegevens:

Klaas Toereppel (Fysiotherapeut)

T: 0228 31 49 55
E: info@fysiotherapiekineo.nl
W: www.fysiotherapiekineo.nl

Julienne de Ruiter (diëtist Dieet Compleet)

T: 0229 29 55 28
E: info@dieetcompleet.nl
W: www.dieetcompleet.nl

Marianne van den Berg (Praktijkondersteuner)(alleen voor patiënten van de Rode Meeuw)

T: 0228 31 44 24 (dr. Haan en dr. Andrea), 0228 31 75 19 (dr. Grootenboers en dr. de Vet)
W: www.derodemeeuw.nl

Ageeth Bakker (medewerker Sportservice West-Friesland)

T: 0229-287700
E: info@sportservicewestfriesland.nl
W: www.sportservicewestfriesland.nl